Categories
Etsy Mağaza Açmak

Merhaba. Bildiğiniz üzere Etsy mağaza açmak ve bu şekilde gelir elde etmek için harika bir platform. Bu platforma dünyanın neredeyse her ülkesinden satıcılar katılarak el yapımı ürünlerini müşterilere sunuyor. Fakat bunu yapabilmek için bir Etsy dükkan açmak şart. Maalesef ki pek çok satıcının bu anlamda kafası karışık. Bundan dolayı Etsy eğitim videolarımızda karşılaşacağınız tüm sürece ışık tutmaya çalışıyoruz. Hatta Rhyme Export olarak verdiğimiz Etsy danışmanlık hizmetimizle de size çok daha profesyonel bir satış süreci vadediyoruz. Bugün de Etsy üyelik oluşturmadan başlayarak mağaza açmak ile ilgili tüm adımları detaylıca size aktarıyor olacağız.

Etsy Mağaza Açmak İçin Adımlar Nelerdir?

Etsy satış yapmaya başlamadan önce platform üzerinde bir dükkan açmanızı ister. Fakat gözünüzün korkmasına gerek yok çünkü bu sadece 5-10 dakikanızı alacak bir işlemdir. Etsy eğitim videolarımızda da ayrıntılı bir şekilde anlattığımız mağaza açılım işlemini tamamlamak için takip edeceğiniz birkaç basit adım vardır. Peki bu adımlar nelerdir?

Etsy Üyelik Oluşturma

Etsy mağaza açmak için ilk adım üyelik oluşturmaktır. Bu işlemi e-posta adresinizle kolayca yapabilirsiniz. Fakat bu noktada size önerimiz her zaman kullandığınızdan farklı bir e-posta adresi kullanmanız olacaktır. Çünkü ileride siparişler arttıkça mail trafiğiniz artacaktır. Bu da karmaşaya sebep olabilir. Etsy’ye üye olduktan sonra bir doğrulama postası alacaksınız. Bu doğrulama sonrasında Etsy üyelik işleminiz tamamlanmış olacak. Üyelik ile ilgili daha ayrıntılı bir bilgi için Etsy eğitim videolarımıza göz atabilirsiniz.

Etsy Mağaza Açımı

E-posta adresinizle platforma kaydolduktan sonraki adım mağaza açmaktır. Bunun için ise ana sayfada hesabınızın yer aldığı kısma gelip “sell on Etsy” butonuna tıklamalısınız. Daha sonra karşınıza çıkan sayfadaki “open your Etsy shop” butonuna tıklamanız gerekir.

etsy mağaza açmak

Mağaza Ayarları

Şimdi sırada mağaza ayarlamalarını yapmak var. Bunun için ilk önce önünüze gelen sayfadan mağaza dilini seçmelisiniz. Bu noktada dili İngilizce olarak seçmek size avantaj sağlayabilir. Daha sonra ülke ve para birimini belirlemeniz gerekecek. Para birimi olarak Türk Lirası seçmek sizin için daha doğru olacaktır. Aksi takdirde USD veya Euro gibi başka para birimleri, dönüşüm ücreti ödemenize neden olacaktır. Fakat dolar seçseniz dahi mağazayı açtıktan sonra bu özelliği değiştirebilirsiniz. Son olarak Etsy satış işine gün içinde ne kadar süre ayıracağınızı yanıtlamanız beklenir. “I sell part-time but hope to sell full-time” seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Fakat cevabınız ne olursa olsun bunun size bir artısı veya eksisi olmayacaktır.

etsy mağaza açmak

Mağaza Adı Belirleme

Etsy mağaza açmak için bir diğer önemli adım dükkanınıza bir isim belirlemektir. Bu noktada seçeceğiniz ismin akılda kalıcı olmasına özen göstermelisiniz. Böylece mağazanızı ön plana çıkarabilirsiniz. Fakat isim konusunda özgün olmanız ve Etsy’deki diğer dükkanlardan farklı bir isim kullanmanız şart. Zaten Etsy, platformda bunun kontrolünü yapmanıza olanak tanıyor. Böylece kendinize hiç kullanılmamış, özgün bir mağaza ismi seçebilirsiniz.

etsy mağaza açmak

Listeleme Yapma

Bir Etsy dükkan açmak ve sonrasında satış yapmak için elinizde bir ürünün olması ve ürünü mağazanıza eklemeniz gerekir. Bunu da Etsy’de liste oluşturarak yapabilirsiniz. Ürününüzün fotoğraf ve videolarını sisteme yüklemelisiniz. Daha sonra ise ürünün adı, özellikleri, kimin tarafından yapıldığı, kaç gün içinde teslim edileceği gibi önemli detayları tek tek belirtmelisiniz. Rhyme Export ailesi olarak verdiğimiz Etsy eğitim hizmetimizde yapacağınız listelemelerin her adımında size destek oluyoruz.

Ödeme Bilgilerini Girme

Etsy mağaza açmak ile ilgili en mühim konulardan birisi ödeme bilgileridir diyebiliriz. Çünkü bu noktada vereceğiniz bilgilere göre ücretleriniz yatırılacaktır. Bu sebeple önce şirket mi yoksa bireysel bir hesap mı olduğunuzu belirtmeniz gerekir. Fakat bu kısımda Türkiye’deki tüm hesaplar bireysel seçeneğini seçerek devam etmelidir. Çünkü işletme olarak devam ettiğinizde sizden bir şirket kayıt numarası ister. Bu Türkiye’deki işletmelerde olmadığı için ödeme bilgilerinizi doğrulayamadık hatası alırsınız. Bireyseli seçip devam edin ve hesabınızı açtıktan sonra bireysel hesabı, şirkete çevirin. Bireysel seçeneğine tıkladıktan sonra ülke, isim, adres gibi kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. Ama bilgilerinizi doldururken Türkçe bir karakter kullanmamaya lütfen dikkat edin. Örneğin adınızda bulunan “ş” harfi yerine “s” harfini yazabilirsiniz. Kişisel bilgilerden sonra sıra banka bilgilerine geliyor. Burada ad, soy ad, IBAN numarası gibi bilgileri girerek kartınızı sisteme kaydedebilirsiniz.

Kimlik Doğrulama

Etsy dükkan açmak için sizden kimliğinizi doğrulamanızı talep eder. Yapacağınız kimlik doğrulaması için şu belgeleri kullanabilirsiniz:

  • Sürücü belgesi
  • Kimlik
  • Pasaport
  • Oturma izni
  • Oy Kartı

Kimliğinizin önlü arkalı fotoğraflarını sisteme yükledikten 24 saat içinde hesabınız onaylanmış olacaktır. Verdiğimiz Etsy danışmanlık hizmetinde danışanlarımızı en çok kimlik noktasında uyarıyoruz. Çünkü Etsy dükkan açmak için sizden yeni kimlik kartı talep eder. Eski kimliğinizle kayıt işlemini tamamlasanız bile bir süre sonra hesabınız kapanacaktır. Bu da Etsy üyelik işlemini tekrarlamak için yeni nesil bir kimlik kartı kullanmanız gerektiği anlamına geliyor. Kimliği yüklerken doğru taranmış olması ve parlama yapmaması önemlidir.

Ödeme Alma Seçenekleri

Mağaza açımının bu adımında ödemelerinizi ne sıklıkta almak istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Ayda bir, haftada bir, her gün gibi seçeneklerden uygun olduğunu düşündüğünüz seçeneği işaretlemelisiniz. Etsy danışmanlık seanslarımızda da vurguladığımız gibi bize göre en mantıklısı satışa başladığınız ilk zamanlarda “ayda bir” seçeneğini tercih etmenizdir. Çünkü 600 TL altı satışlar için Etsy sizden 42 TL’lik bir komisyon ücreti talep eder. İlk aylarda satışlarınızın az olabileceğini göz önünde bulundurursak ödeme süresini uzun tutmak komisyon ödeme ihtimalinizi azaltacaktır.

Faturalandırma Ayarları

Etsy mağaza açmak için son kısım faturalandırma ayarlarıdır. Bunun için ise:

  • Geçerli bir kredi veya banka kartı numarası
  • Son kullanma tarihi
  • CVV numarası
  • Kart üzerindeki isim
  • Fatura adresi

Bilgilerini girmeniz gerekir. Kartınızı sisteme kaydettikten sonra sizden 0.20 Cent’lik bir işlem ücreti kesilecektir. Bu adımla beraber üyelik işlemleriniz tamamlanmış olacak ve artık Etsy satış yapmanız için size müsaade edecektir.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Her mecrada olduğu gibi Etsy’de de hesabınızı güvenli hale getirmeniz büyük önem taşır. Bu nedenle Etsy size iki faktörlü kimlik doğrulaması yapmanızı tavsiye eder. Bizim Etsy danışmanlık görüşmelerimizde önerimiz her zaman bu doğrultudadır. Bunu yapmak için önce bir kod almanız gerekir. Söz konusu bu güvenlik kodunu:

  • SMS
  • Telefon araması
  • Bir kimlik doğrulama uygulaması (authenticator app)

İle alabilirsiniz. Size tavsiyemiz her zaman authenticator uygulamasını kullanmanızdır. Etsy, yeni bir tarayıcı ya da cihaz kullandığınızda ve her 30 günde bir güvenlik kodunu girmenizi gerekli kılar. Etsy içerisinde sms kullanımlarında sıklıkla problem yaşanabilmektedir. Bu sebeple uygulama kullanmanız size sorun yaşatmayacaktır. Hesap açım işlemlerinin son aşamasında elinize geçecek kod ile bu özelliği aktive etmeniz mümkün. Size anlattığımız bu işlemleri yapmanız durumunda hesabınız dolandırıcılara karşı çok daha güvenli hale gelecektir.

Blog yazımızı burada noktalıyoruz. İçeriğimizde Etsy mağaza açmak ve üyelik işlemleri ile ilgili detayı bir bilgilendirme sağladık. Dükkan açmak konusunda anlattıklarımızın video formatına Etsy eğitim videolarımızdan ulaşabilirsiniz. Etsy danışmanlık hizmetimizle ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. Yeni içeriklerde buluşmak dileğiyle, hoşça kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir